ztk-du.hr

Lego igraonicama, crtanjem 3D olovkama i predavanjem o primjeni umjetne inteligencije u umjetnosti protekao zadnji dan Robo.Du Daysa

Zadnji dan Robo.Du Daysa započeo je LEGO igraonicama, gdje su na dvije radionice kreativni polaznici napravili prava mala umjetnička djela od kockica, koja će biti izložena na izložbi „Rukama složeno“ od 23. do 30. studenog u Centru za mlade Dubrovnik.

Osim toga, Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije te Informatički klub Futura održali su dvije radionice crtanja 3D olovkama, koje uvijek privuku veliki broj zainteresirane djece i mladih. Radovi će također biti izloženi na izložbi „Rukama složeno“.

Za kraj ovogodišnjih Robo.Du Daysa, Krešimir Barbarić iz Informatičkog kluba Futura održao je zanimljivo predavanje o primjeni umjetne inteligencije u umjetnosti.

Sve radionice i predavanja na Robo.Du Daysima i ove godine održavaju se u sklopu obilježavanja Europskog tjedna robotike.

Robo.Du Days organizira Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 2.261.070,61 HRK.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Skip to content