ztk-du.hr

Kroz dvije Du STEM radionice polaznici se upoznali s 3D svijetom printanja, skeniranja i modeliranja

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Informatički klub Futura u sklopu Du STEM ciklusa radionica za vrijeme proljetnih praznika u četvrtak 13. travnja održali dvije su radionice 3D skeniranja, 3D modeliranja i 3D printanja u Centru za mlade Dubrovnik.

Na radionicama su predavači Matija Miloslavić i Tomo Sjekavica prvo predstavili FDM i SLA 3D printere te objasnili na koji način pojedina tehnologija funkcionira. Za vrijeme radionice polaznici su mogli uživo vidjeti kako se printaju predmeti na obje vrste 3D printera. Nakon toga su u programu Tinkercad crtali 3D modele privjesaka ili nekih drugih predmeta po vlastitim idejama. Nacrtane modele smo na kraju radionice isprintali na 3D printerima i poklonili polaznicima radionica. Upoznali su se i s mogućnostima stolnog i ručnog 3D skenera, koji omogućuju da se određeni predmet ili osoba skenira umjesto crta, zatim se dorade detalji i pripremi za 3D printanje.

Radionice 3D skeniranja, 3D modeliranja i 3Dprintanja organizirali su Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Informatički klub Futura u sklopu projekta Du STEM.  Ukupna vrijednost projekta je 353.053,70 EUR / 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 300.095,64 EUR / 2.261.070,61 HRK. Korišten je službeni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HR

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Skip to content