ztk-du.hr

U sklopu Festivala znanosti održane radionice programiranja i robotike

Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Informatičkim klubom Futura su održali dvije radionice u sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti.  Radionica bi bilo i više, ali zbog mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite veči dio radionica je otkazan.
U srijedu 12. svibnja od 17 sati na Zoom platformi se održala besplatna online Scratch radionicu programiranja, na kojoj su se učenici osnovnih škola upoznali s osnovama programiranja u programskom jeziku Scratch, a na kraju su i programirali igricu.
Osim online radionice u četvrtak 13 svibnja smo održali Radionicu robotike i programiranja bez ekrana u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik, na kojoj su sudjelovali 4.b razreda OŠ Marina Getaldića.
Obje radionice je vodio tajnik Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije i član Informatičkog kluba Futura Tomo Sjekavica.
U petak smo s učenicima Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik i njihovom učiteljicom Dalija Milić Kralj bili u posjetu LARIAT-u Laboratoriju za inteligentne autonomne sustave na Sveučilištu u Dubrovniku u sklopu Festival znanosti. Učenici 1. i 4. razreda smjera Računalni tehničar u strojarstvu su se opuznali s opremom i projektima Laboratorija za inteligentne autonomne sustave.
Festival znanosti 2021 se održavao od 10. do 15 svibnja u više gradova u Hrvatskoj.nOvogodišnji dio Festivala znanosti u Dubrovniku organizira Prirodoslovni muzej Dubrovniku u suradnji sa Zajednicama tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, Gimnazijom Dubrovnik, Domom Marina Držića, Informatičkim klubom Futura, Aeroklubom Nimbus i Laboratorijem za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku.
Skip to content