ztk-du.hr

U utorak 20. listopada radionice robotike i programiranja bez ekrana u Centru za mlade Dubrovnik

Nakon gostujućih radionica na Mljetu, u utorak 20. listopada u Centru za mlade Dubrovnik na adresi Obala pape Ivana Pavla II 44a (zgrada autobusnog kolodvora – ulaz s desne strane iza oslikanog zida) će se održati tri radionice robotike i programiranja bez ekrana.

Radionice su namijenjene djeci od pet godina, predškolcima i učenicima nižih razreda osnovnih škola.

Radionice u trajanju 60 minuta će se održati u utorak 20. listopada u 09:30, 11:00 i 18:30. Obavezno je donijeti maske na radionice sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Broj polaznika na radionicama je ograničen, a za radionice se potrebno prijaviti preko ove poveznice: www.futura.com.hr/cmd-cubetto-prijava/

Na radionici će se prikazati i predstaviti razni roboti, a polaznici će programirati Cubetto robote. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama se Cubetto robot kreće. Na radionicama se polaznike uči razvijanju računalnog razmišljanja i programiranju bez korištenja ekrana.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana održavaju Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, u suradnji s Laboratorijem za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku. Na kraju radionice će polaznici dobiti uvjerenje o uspješno odrađenoj radionici. Radionice su otvorenog tipa, što znači da roditelji/skrbnici mogu doći pogledati radionice.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana se održavaju kao dio brojnih događanja u sklopu Europskog tjedna robotike 2020Europskog tjedna programiranja 2020.

Skip to content