ztk-du.hr

Održane 2 gostujuće radionice robotike i programiranja na Mljetu

U utorak 29. rujna smo bili na Mljetu, gdje smo na poziv ravnateljice Osnovne škole Mljet održali dvije gostujuće radionice robotike i programiranja bez ekrana.

Prva radionica se održala u dječjoj igraonici u Babinom polju, na kojoj su sudjelovali predškolci. Druga radionica je bilo sa malo starijim polaznicima u Područnoj školi Goveđari.

U sklopu radionica smo prikazali i predstavili razne robote, a polaznici su najveći dio radionice programirali Cubetto robote. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama se Cubetto robot kreće. Na radionicama polaznici se uče razvijati računalno razmišljanje i programiranje bez korištenja ekrana u najmlađoj dobi.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana su organizirali i održali Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, u suradnji s Laboratorijem za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku. Na kraju radionica svi polaznici su dobili uvjerenje o uspješno odrađenoj radionici.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana su se održavale kao dio brojnih događanja u sklopu Europskog tjedna robotike 2020Europskog tjedna programiranja 2020.

Dječji vrtići, osnovne škole ili drugi koji se žele priključiti projektu i žele da se kod njih održi jedna ili više radionica mogu se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD: futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com radi dogovora oko termina radionice.

Skip to content