ztk-du.hr

Gostujuće radionice robotike i programiranja bez ekrana u Ljetnikovcu Skočibuha

U vrtu Ljetnikovca Skočibuha (ul. Anice Bošković 28 – preko puta Kina Slavica) će se održati četiri radionice robotike i programiranja bez ekrana. Radionice su namijenjene djeci od pet godina, predškolcima i učenicima nižih razreda osnovnih škola.
Radionice u trajanju 60 minuta će se održati u srijedu 26. kolovoza u 10:00 i u 11:30 te u četvrtak 27. kolovoza u 10:00 i 11:30.
Broj mjesta na radionicama je ograničen, a za radionice se potrebno prijaviti preko ove poveznice: ww.futura.com.hr/knjiznice-prijava/

Na radionici će se prikazati i predstaviti razni roboti, a polaznici će programirati Cubetto robote. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama se Cubetto robot kreće. Na radionicama se polaznike uči razvijanju računalnog razmišljanja i programiranju bez korištenja ekrana.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana održavaju Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, u suradnji s Laboratorijem za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku i Dubrovačkim knjižnicama. Na kraju radionice će polaznici dobiti uvjerenje o uspješno odrađenoj radionici. Radionice su otvorenog tipa, što znači da roditelji/skrbnici mogu doći pogledati radionice.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana se održavaju kao dio brojnih događanja u sklopu Europskog tjedna robotike 2020Europskog tjedna programiranja 2020.
Skip to content