ztk-du.hr

Zagrebačka avantura na RoboCup-u 2015

U osnovnoj školi Mate Lovraka, u subotu 5. prosinca je održano natjecanje robotičara RoboCup Junior Zagreb Open 2015 u 8 kategorija po pravilima svjetske robotičke organizacije. Drugo kolo planirano je za 20.2.2016. u Ludbregu. Ukupni rezultati sa ova dva natjecanja su osnova za prijavu ekipa na svjetsko natjecanje koje se ove godine održava u Njemačkoj, Leipzig od 30. lipnja do 4. srpnja.

Na natjecanju u Zagrebu je sudjelovalo 55 ekipa: 112 učenika u pratnji 39 mentora. Natjecatelji su bili iz cijele Hrvatske:  Dubrovnik, Split, Kaštel Gomilica, Supetar, Bol, Jelsa, Otočac, Bedekovčina, Budišćina, Štrigovo, Karlovac, Križ, Velika Gorica, Kutina, Popovača, Rajić, Varaždin i Zagreb. Jedna ekipa je bila iz Murske Subote (Slovenija), pa je natjecanje bilo međunarodnog tipa.

Informatički klub Futura je s dvije ekipe nastupio na natjecanju u Zagrebu. Obje ekipe su se po prvi put natjecali u za njih novoj i težoj kategoriji Rescue Line Secondary. Ekipa Autobots u sastavu Hrvoje Lucianović i Martin Kuzman s mentorom Nikšom Vlahušićem su osvojili 8. mjesto, a ekipa Decepticons u sastavu Pero Drobac iAntun Kalačić s mentorom Robertom Kalačićem su osvojili 9. mjesto u konkurenciji dvanaest ekipa. Mentori naših ekipa Nikša i Robert su bili i suci na natjecanju u kategoriji Rescue Line Primary.

nKako su se naši robotičari proveli na natjecanju otkriva naša fotogalerija s RoboCup Juonior Zagreb Opena 2015. Put na natjecanje je financiran uz potporu Društva pedagoga tehničke kulture i Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Za kraj i komentar voditelja Centra robotike u Informatičkom klubu Futura i mentoru naših robotičara na natjecanje u Zagrebu:  “Ja sam zadovoljan, s obzirom da su Secondary arene bile malo teže od Primary arena, na kojoj su se natjecali naši robotičari na prethodnim natjecanjima. Arduino roboti super rade, nismo imali problema s baterijama. Još treba malo kalibracije, ali vjerujem da ćemo u 2. mjesecu imat dosta bolje rezultate. Već sljedeći tjedan krećemo s pripremama za 2. kolo Robolige.”

Skip to content