ztk-du.hr

I na robotici i programiranju bez ekrana 50-tak djece, sljedeći tjedan mali inženjeri

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura protekla dva dana održali su četiri radionice robotike i programiranja bez ekrana. Na uvijek popularnim radionicama sudjelovalo je 50-tak djece djece, a većina njih aktivna je i na ostalim radionicama koje se održavaju za vrijeme ljetnih praznika u Centru za djecu, mlade i obitelj Dubrovnik, u sklopu STEM ljeta u ZTK.

Na radionicama polaznici su programirali bez korištenja ekrana Cubetto robote, Blue-Botove i Bee-Botove. Koristeći tipke na robotima i slažući pločice na Cubetto kontrolnu ploču, usmjeravali su robote da se kreću prema željenim poljima. Kao dodatne izazove, voditelji radionica postavljali su im određene zadatke koje su oni izvršavali. Cilj je bio zadati naredbe da se robot kreće do određene točke izbjegavajući prepreke, što je učilo djecu logičkom razmišljanju i slaganju instrukcija.

Iduću srijedu i četvrtak, 17. i 18. srpnja u 9 i 11 sati slijede radionice Mali inženjeri za učenike od 3. do 8. razreda osnovnih škola. Broj mjesta na radionicama je ograničen, stoga se potrebno prijaviti na www.ztk-du.hr/stem-ljeto/.

Skip to content