ztk-du.hr

Dubrovački robotičari srebreni na 16. Robokupu u Imotskom!

Protekli vikend od 21. do 23. travnja održan je 16. Robokup – natjecanje iz elementarne robotike u kojem je sudjelovalo 20 ekipa, odnosno 60 učenika viših razreda osnovnih škola: 19 ekipa iz cijele Hrvatske, te jedna ekipa iz Bosne i Hercegovine. Natjecanje je podijeljeno na tri zadatka: strujni krugovi, programiranje mikroupravljačkog sučelja, te robotičke konstrukcije i programiranje.

Ove godine natjecala se i ekipa iz Dubrovnika, koja je zauzela drugo mjesto u ukupnom poretku, te drugo mjesto na drugom zadatku – programiranje mikroupravljačkog sučelja. Dubrovnik su predstavljali učenici Osnovne škole Montovjerna Ivica Banović, Stijepo Pendo i Luka Eljuga, s mentorom Markom GIljačom.

Na natjecanju je sudjelovao i tajnik Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije Tomo Sjekavica kao član ocjenjivačkog povjerenstva.

Protekla dva mjeseca mladi robotičari su se jednom tjednom sastajali u Centru za mlade Dubrovnik u tehničkoj radioni gdje su vježbali za natjecanje. Pripreme je odradio Informatički klub Futura u sklopu Centra robotike koji se sufinancira kroz program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika.

Skip to content