ztk-du.hr

Dubrovački robotičari se natjecali na državnoj razini Svjetske robotičke olimpijade

U subotu 28. svibnja od 9 do 17 sati u Centru za mlade Bunker u Samoboru se održala državna razina Svjetske robotičke olimpijade. WRO (World Robot Olympiad) je robotičko natjecanje na kojem sudjeluje preko 75 država iz cijelog svijeta, a natjecanje je započeto 2004 godine. Hrvatski robotički savez je uključio Hrvatsku na ovo natjecanje 2019. godine. 

Ovogodišnje natjecanje se održalo u tri različite dobne skupine: Elementary (između 8 i 12 godina), Junior (između 11 i 15 godina) i Senior (između 14 i 19 godina), a okupilo je preko 100 mladih robotičara iz cijele Hrvatske. Natjecalo se 15 timova u kategoriji Elementary, 13 timova u kategoriji Junior i 10 timova u kategoriji Senior. 

Dubrovački robotičari su ove godine prvi put nastupili na WRO natjecanju. Informatički klub Futura se natjecao s dvije ekipe. U kategoriji Junior se natjecala ekipa Asimo DBK u kojoj su bila 3 učenika OŠ Župa Dubrovačka: Orsat Kralj, Ivano Lučić i Matko Handabaka. Mentor im je bio tajnik Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika Tomo Sjekavica. U kategoriji Senior su se natjecali učenici Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik pod nazivom Filozofi: Lovro Novaković, Antonio Čović i Nikola Mrvalj, s mentorom Martinom Kuzmanom iz Informatičkog kluba Futura.

Pripreme i sudjelovanje na natjecanju je realizirao Informatički klub Futura u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika, kroz Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika u 2022. godini.

Skip to content