ztk-du.hr

Du STEM radionica 3D skeniranje, 3D modeliranje i 3D printanje održana nastavnicima tehničke kulture

Tajnik Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije Tomo Sjekavica u srijedu 19. travnja u Centru za mlade Dubrovnik održao je radionicu 3D skeniranje, 3D modeliranje i 3D printanje nastavnicima tehničke kulture u sklopu Županijskog stručnog vijeća učitelja tehničke kulture.

Na radionici predavač je prvo predstavio FDM i SLA 3D printere te objasnio na koji način pojedina tehnologija funkcionira. Za vrijeme radionice polaznici su mogli uživo vidjeti kako se printaju predmeti na obje vrste 3D printera. Nakon toga su u programu Tinkercad crtali 3D modele privjesaka ili nekih drugih predmeta po vlastitim idejama. Nacrtane modele smo na kraju radionice isprintali na 3D printerima i poklonili im za uspomenu. Upoznali su se i s mogućnostima stolnog i ručnog 3D skenera, koji omogućuju da se određeni predmet ili osoba skenira umjesto crta, zatim se dorade detalji i pripremi za 3D printanje.

Radionice 3D skeniranja, 3D modeliranja i 3D printanja organizirale su Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u sklopu projekta Du STEM.  Ukupna vrijednost projekta je 353.053,70 EUR / 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 300.095,64 EUR / 2.261.070,61 HRK. Korišten je službeni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HR

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Skip to content