ztk-du.hr

Drugi Du STEM festival u Uvali Lapad posjetilo preko 100 ljudi

Drugi po redu Du STEM festivalodržao se u subotu 15. travnja ispred Sunset Beach-a u Uvali Lapad, s ciljem popularizacije i upoznavanja šire javnosti sa STEM-om. Više od 100 posjetitelja upoznalo se sa Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednicom tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Informatičkim klubom Futura, Aeroklubom Nimbus, UR Institutom, Udrugom inovatora DNŽ, Društvom brodomodelara Argosy i Modelarskim institutom Nave Dumins, te gostujućim udrugama FabLab Hrvatska i Institutom poduzetničkog obrazovanja i inovacija.

Više od 100 posjetitelja zainteresiralo se za rad i djelovanje udruga te su se okušali u raznovrsnim pop-up radionicama, poput programiranja bez ekrana korištenjem Bee-Bot setova, lemljenju, vožnji bicikla koji melje plastiku za reciklažu, izradi maketa brodova, puštanju zmajeva, mikroskopskim pokusima i robotici. Iz FabLab Hrvatska prezentirali su projekt STEMerica, Institut poduzetničkog obrazovanja i inovacija predstavio je projekt BIOPLAnet, a članovi UR Instituta izložbu „Made in Dubrovnik“ inovacija.

Festival se nastavlja i u nedjelju 16. travnja u 18 sati filmskom večeri u Centru za mlade Dubrovnik.

Du STEM festival organizirala je Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 353.053,70 EUR / 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 300.095,64 EUR / 2.261.070,61 HRK. Korišten je službeni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Skip to content