ztk-du.hr

Drugi dan Robo.Du Daysa obilježen sova svjetiljkama i šarenim strujnim krugom

Drugog dana Robo.Du Daysa održane su dvije radionice radionice modelarstva i elektrotehnike gdje su polaznici izrađivali sova svjetiljke, prema uputama Zvonimira Lapova-Padovana iz Hrvatske zajednice tehničke kulture. Mlađi polaznici dviju radionica „Šareni strujni krug“ naučili su osnove strujnog kruga, uz mentorstvo Dinke Lale, a u suradnji Informatičkog kluba Futura i Sveučilišta u Dubrovniku. Spajali su osnovne strujne krugove sa specijaliziranim setovima, proučavali kako rade led diode i ventilatori ovisno o vrsti spoja, a na kraju su isprobali kako radi senzor ravnoteže.

Sve radionice i predavanja na Robo.Du Daysima i ove godine održavaju se u sklopu obilježavanja Europskog tjedna robotike.

Robo.Du Days organizira Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 2.261.070,61 HRK.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Skip to content