ztk-du.hr

Bioluminiscentni crteži u sklopu Festivala znanosti

U sklopu Festivala znanosti muzejska pedagogica i umjetnica Dubravka Tullio, Hrvoje Lucianović iz Informatičkog kluba Futura i Victoria Ogresta iz Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika u četvrtak 27. travnja održali su radionicu Bioluminiscentni crteži u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik.

Polaznici radionice su se najprije upoznali s pojmom bioluminiscencija i organizmima koji ju proizvode, a zatim su na red došle motoričke sposobnosti, kreativnost, strpljenje, tehnička kultura, fizika, priroda i društvo. Na crteže organizama koje je izradila i predstavila Dubravka Tulio, djeca su spajali jednostavni strujni krug sa svjetlećim diodama, bakrenom trakom i baterijom. Na kraju radionice svoje svjetleće crteže polaznici su ponijeli sa sobom.

Festival znanosti održava se od 24. do 29. travnja, a tema ovogodišnjeg Festivala je priroda i društvo. Organizator u Dubrovniku je već tradicionalno Prirodoslovni muzej Dubrovnik, dok su partneri u realizaciji programa Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika. Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika, te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Skip to content