ztk-du.hr

Bioluminiscentni crteži svjetlili u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik

U sklopu manifestacije Kreativno ljeto u muzeju, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura 20. srpnja održali su radionicu “Bioluminiscentni crteži” u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik.

U uvodnom dijelu radionice muzejska pedagoginja i akademska slikarica Dubravka Tullio upoznala je polaznike s pojmom bioluminiscencija i organizmima koja ju proizvode, te crtežima krijesnice, lignje, gljive i dubokomorske ribe, koje je nacrtala. Na njima su polaznici radionice spajali jednostavni strujni krug sa svjetlećim diodama, bakrenom trakom i baterijom te su svoje radove ponijeli sa sobom.

Kreativno ljeto u muzeju naziv je edukativnog programa u sklopu pedagoške djelatnosti Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik. Cilj radionica je približiti kulturu, umjetnost, prirodoslovlje i povijest djeci koja će kroz kreativnost i igru usvajati znanje, stvarati smisao za estetiku i razvijati kognitivne sposobnosti. Program je osmislila i vodi ga muzejska pedagoginja Dubravka Tullio.

Skip to content