ztk-du.hr

IZLOŽBA ULIČNE FOTOGRAFIJE

FK Marin Getaldić objavljuje natječaj na temu Ulična fotografija za sve članovi kluba. Rok za slanje fotografija je nedjelja, 21. studenoga 2010. i neće biti produžen budući da se slike u ponedjeljak šalju na ocjenjivanje nezavisnom povjerenstvu.

Članovi nezavisnog prosudbenog povjerenstva su naši poznati i priznati fotografi, poznavatelji fotografije i fotografske umjetnosti, kao i umjetnosti općenito, to su gospoda:

Damir Hoyka 

Ante Jaša

Antun Maračić

Vinko Šebrek

Slaven Tolj (predsjednik povjerenstva) 

Rokovi:

–   Slanje fotografija do nedjelje 21. 11. 2010.

–   Ocjena fotografija od strane članova prosudbenog povjerenstva do nedjelje 28. 11. 2010.

–   Objava rezultata i odabranih fotografija za izložbu do srijede 1. 12. 2010.

–   Otvorenje izložbe u petak 10. prosinca 2010. u prostorima ARL (Lazareti) u Dubrovniku. 

Fotografije mogu biti snimljene digitalnim i filmskim foto aparatima. Svaki autor može poslati najviše 5 isključivo crno-bijelih fotografija u najvećoj rezoluciji, veličine fajla do 10 mp i to jednu fotografiju u JPG ekstenziji po mailu. Druge ekstenzije (tiff, gif i sl., kao i zip i rar) nisu dopuštene. Slike se šalju isključivo elektronski na email adresu: zatrpajmo@gmail.com zato nemojte slati slike kao odgovor (replay) na mail s kojeg ste dobili ovu poruku. Slike koje pošaljete ne smiju sadržavati nikakvu vrstu ruba, niti potpis autora, obrada ne smije biti pretjerana u smislu narušavanja autentičnost snimljene scene. Fotomonaže nisu dopuštene. U imenu slike navedite šifru i njen naziv npr.: psvcb_Jutarnja rabota 

Za šifru nasumično odaberite pet slova bez nekog smisla, tako da slike jednog autora imaju istu šifru. Npr.:

psvcb _Jutarnja rabota

psvcb_Poliveni poljevač

psvcb_Dubrovačkim kalama

psvcb_Popodnevne nedoumice

psvcb_Tri kundurice 

Fotografije koje nisu tematske, sadržavaju okvir, potpis, nisu u jpg ekstenziji, ili su u boji ili tonirane u smislu sepije i sl., zatim one koje imaju uvredljive sadržaje po bilo kojoj osnovi, kao i one koje nemaju naziv biti će diskvalificirane. Autor koji pošalje više od pet fotografija će biti diskvalificiran. Naravno, ne treba ni napominjati da se mogu slati isključivo fotografije čiji ste autori vi osobno i svaka fotografija može imati samo jednog autora.

Članovi neovisnog prosudbenog povjerenstva tijekom postupka ocjenjivanja neće imati uvid tko su autori fotografija, kao ni ostali članovi kluba sve dok ne bude objavljen popis ocjenjenih i odabranih fotki za izložbu. Prema zbroju bodova prvih 25 slika se kvalificiraju i toliko ih sudjeluje na izložbi. Tako je teoretski vjerojatno da će od jednog autora na izložbu ići pet fotografija, dok od drugoga možda neće ići niti jedna. To vas naravno ne treba obeshrabriti da šaljete fotke, naprotiv, shvatite to kao izazov, a najgora stvar što vam se može dogoditi je da vaše slike ne upadnu među prvih 25.  

Ukoliko imate nekih pitanja slobodno mi se obratite na mail viper.dbk@gmail.com

Srdačno Vaš, voditelj stručnog rada FK Marin Getaldić, 

Igor Brautović  

U Dubrovniku, 5. studenoga 2010.

Skip to content