ztk-du.hr

U subotu 18. lipnja održana eko akcija čišćenja podmorja gradske plaže Ploče

Ekološko roniteljski klub Periska Ploče održao je još jednu uspješnu ekološku akciju prikupljanja otpada iz podmorja. Akcije čišćenja podmorja na gradskoj plaži Ploče te plaže na području bivše tehničke radionice “Mišina plaža” jedne su u nizu ove vrijedne udruge željne čistih plaža, obala i općenito zdravog okoliša. Akcija se održala pod pokroviteljstvom Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru. Održavanje eko akcije odvilo se u vremenskom razdoblju od 10.30 do 12.00 sati. Na akciji se okupilo preko 30 ronitelja s autonomnim ronilačkim aparatima i ronitelja na dah uz potporu volontera na kopnu i brodica za prikupljanje otpada.
Glavni cilj ovakvih aktivnosti je prije svega očistiti i ukloniti otpad iz mora na ciljanoj lokaciji, ali i
ukazati generalno na problem istog koji se svake godine povečava. Osim toga, temeljni motiv članova ERK “PERISKA” Ploče je djelovati na razvitak ekološke svijesti, same brige i svjesnosti o svom okruženju i okolišu te isto tako raditi na prevenciji negativnog ljudskog utjecaja na okoliš. Podmorje u neposrednoj blizini plaža sada puno ljepše izgleda, da ne spominjemo koliko je zdravije za floru i faunu, ali i za kupače i cijelu okolinu opčenito, iako se na lokaciji nalazi još mnogo djelomično razgrađene plastike.

ERK Periska Ploče zahvaljuju svim sudionicima koji su na bilo koji način pridonijeli održavanju akcije – pomagačima na moru, pod morem i na kopnu.

Uz domaće ronioce iz ERK Periska Ploče u eko akciji su sudjelovali ronioci sljedećih klubova/udruga: ERK Leut Blace, ŠREK Vidra Ljubuški, ŠREK Delta 5,te SEUH Mostar.

Ovim putem također pozivaju sve zainteresirane građane koji bi bili voljni pripomoći u vađenju otpada bilo na kopnu ili brodicama na moru da se također priključe budućim akcijama koje vrijedna ekipa iz ERK Periska Ploče bude organizirala.

Skip to content