ztk-du.hr

Na Du STEM radionici izrađivao se hologram i isprobavala virtualna stvarnost

Sveučilište u Dubrovniku u sklopu Du STEM projekta u četvrtak 18. svibnja organiziralo je radionicu virtualne stvarnosti i izrade holograma na Sveučilištu u Dubrovniku.

Voditeljica radionice Ana Kešelj upoznala je polaznike s virtualnom i proširenom stvarnosti pomoću naočala za virtualnu i naočala za proširenu stvarnost, što su sami i isprobali.

Upoznali su se i s hologramima i sami izradili hologram za svoje mobitele, slijedeći upute voditeljice. Prvo su morali izmjeriti veličinu zaslona ekrana, konstruirati jednakostraničan trokut, a zatim napraviti trapeze koje su izrezivali na acetatnom papiru i na kraju ih zalijepili te tako dobili projekcijsku piramidu, koju su testirali.

Radionicu virtualne stvarnosti i izrade holograma organizira Sveučilište u Dubrovniku u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 353.053,70 EUR / 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 300.095,64 EUR / 2.261.070,61 HRK. Korišten je službeni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnik.

Skip to content