ztk-du.hr

Luka Popović (OŠ Stjepan Radić Metković) državni prvak u kategoriji Fotografija

U Poreču od 25. ožujka do 28. ožujka je održana državna razina 61. natjecanja mladih tehničara. Ove godine je na natjecanju sudjelovalo preko 6.500 učenika viših razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske (školska/županijska razina). Najboljih 253 mlada tehničara se natjecalo na državnoj razini, među kojima je bilo i 10 učenika iz naše županije. Na državnoj razini mladi tehničari su se natjecali u dvanaest područja tehničke kulture, a u devet područja su se natjecali naši mladi tehničari.

Iz Osnovne škole Stjepan Radić Metković sudjelovali su učenici Katja Jerković, Ivica Krešić, Luka Popović i Kristina Šutalo s mentoricom Marinom Nikolić. Osnovnu školu Mokošica su predstavljali Antonio Delevski i Niko Trešćec s mentorom Boškom Ćorak. Iz Osnovne škole Don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića se natjecao Ivan Mateljak, kojeg je pripremala mentorica Ana Moro. Osnovnu školu Opuzen je predstavljao Matej Babić s mentoricom Tomislavom Ivanković. Iz Osnove škole Cavtat je sudjelovao Antun Brautović s mentoricom Lucijom Bogdanović, te učenik Patrik Kralj iz Osnovne škole Župa Dubrovačka, kojeg je pripremao mentor Josip Misir. Osim mentora i natjecatelja Fany Bilić iz Osnovne škole Lapad je bila članica povjerenstva u kategoriji Elektronika.

Natjecanje je održano u tri dijela: pisana provjera znanja, izrada tehničke tvorevine prema zadanoj dokumentaciji i predstavljanja tehničke tvorevine pred povjerenstvom.

Na ovogodišnjem natjecanju mladih tehničara naši učenici su ostvarili zapažene rezultate. Najbolji rezultat je postigao učenik Osnovne škole Stjepan Radić iz Metkovića Luka Popović koji je postao državni prvak u kategoriji Fotografija. Ovo je već četvrti državni prvak njegove mentorice Marine Nikolić, koja nastavlja kontinuitet odličnih rezultata na državnoj razini natjecanja mladih tehničara.

Natjecanje je organiziralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatska zajednice tehničke kulture, a o provedbi je brinulo Državno povjerenstvo. Naša županija ima potporu i podršku pri provođenju natjecanja mladih tehničara od Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, i Društva pedagoga Dubrovačko-neretvanske županije.


  Ime  

  Prezime  

  Kategorija  

  Razred  

  Ostvareno mjesto  

  Katja  

  Jerković  

  85 – Maketarstvo i modelarstvo  

  5. razred OŠ  

  13.  

Kristina  

  Šutalo  

  86 – Graditeljstvo  

  6. razred OŠ  

  12.  

  Matej  

  Babić  

  87 – Strojarske konstrukcije  

  7. razred OŠ  

  6.  

  Antonio  

  Delevski  

  88 – Obrada materijala  

  7. razred OŠ  

  17.  

  Niko  

  Trešćec  

  89 – Elektrotehnika  

  8. razred OŠ  

  16.  

  Ivan  

  Mateljak  

  90 – Elektronika  

  8. razred OŠ  

22.  

  Patrik  

  Kralj  

  91 – Robotika  

  8. razred OŠ  

9.  

  Antun  

  Brautović  

  91 – Robotika  

  7. razred OŠ  

  11.  

  Luka  

  Popović  

  92 – Fotografija  

  8. razred OŠ  

  1.  

  Ivica  

  Krešić  

  424 – Modelarstvo uporabom tehničkih tvorevina  

6. razred OŠ  

  22.  
Skip to content