ztk-du.hr

Održana Ljetna škola brodogradnje 2020

Proteklu subotu i nedjelju, 25.7. i 26.7. 2020. godine se održala Ljetna škola brodogradnje na otoku Lokrumu, koja je okupila 30-tak naših najmlajđih sugrađana, ali i goste iz Zagreba i Perua. Prvi dan se održala radionica brodomodelarstva, a drugi dan radionica mornarskih čvorova.
Radionicu brodomodelarstva su vodili Mladen Mitić iz Modelarskog instituta Nave Dumins, inače i voditelj Centra brodomaketarstva na Batali i Vladimir Glavočić iz Društva brodomodelara Argosy, a radionicu mornarskih čvorova Lovre Peović i Antonio Uršić iz Udruge Hydro i Društva pedagoga tehničke kulture DNŽ. Ovim radionicama je iznova dokazana bliska povezanost brodogradnje i brodomaketarstva, te znanja vezivanja morarskih čvorova. Brodomaketarstvo i moranrski čvorovi su izvrstan uvod uz sve djelatnosti povezane s morem.  

Ljetna škola brodogradnje organizirana je u suradnji Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada DubrovnikaModelarskog instituta Nave DuminsDruštva brodomodelara “Argosy”Udruge Hydro i Društva pedagoga tehničke kulture DNŽ, uz podršku Rezervata Lokrum.

Skip to content