ztk-du.hr

Održano 1. kolo Modelarske lige Dubrovačko-neretvanske županije

Modelarska liga Dubrovačko-neretvanske županije se ove godine provodi kroz dva kola. U petak 08. travnja u OŠ Petra Kanavelića u Korčuli se održalo prvo otočno kolo na kojem su se natjecale 4 ekipe s područja otoka Korčule i Orebića, po dvije iz OŠ Petra Kanavelića i OŠ Orebić. U Centru za mlade Dubrovnik 12. svibnja će se održati drugo kolo na kojem će se natjecati ekipe s kopnenog dijela županije iz Metkovića, Opuzena, Dubrovnika i Župe Dubrovačke.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva. Svaka ekipa ima 2 učenika. Izrada tehničkih tvorevina u području modelarstva je jedan od odličnih načina za stjecanje tehničkih kompetencija, za usvajanje znanja tehničkog crtanja, rukovanja strojevima i alatima te razvijanje kreativnosti koja dolazi do izražaja pri izradi tehničke tvorevine.

Učenici su puna tri sata izrađivali tehničku tvorevinu u obliku kuće kutije. Na kraju natjecanja je ocjenivačko povjerenstvo u sastavu: Ines Pivac, Velebit Veršić, Ivana Gaćina i Jakica Stanišić najboljim ekipama proglasilo:

  1. mjesto – Petra Bibica i Petra Telban iz OŠ Orebić (mentorica: Ivana Marušić)
  2. mjesto – Toma Laleta i Ante Brkić iz OŠ Orebić (mentorica: Ivana Marušić)
  3. mjesto – Ante Karlović i Vito Antonio Nobilo iz OŠ Petra Kanavelića, Korčula (mentorica: Ivana Marušić)

Natjecanje su organizirali Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Društvo pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u suradnji s OŠ Petra Kanavelića u Korčuli, uz podršku Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Skip to content