ztk-du.hr

Modelari iz Dubrovačko-neretvanske županije na Državnoj razini Modelarske lige 2023./2024.

Državna razina Modelarske lige 2023./2024. održala se od 17. do 19. svibnja u Stubičkim Toplicama. Na državnoj razini natjecalo se 24 najuspješnijih ekipa sa županijske razine, odnosno nastupilo je 48 učenika i 24 mentora, među kojima je bila i jedna ekipa iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva. Svaka ekipa ima dva učenika. Izrada tehničkih tvorevina u području modelarstva je jedan od odličnih načina za stjecanje tehničkih kompetencija, za usvajanje znanja tehničkog crtanja, rukovanja strojevima i alatima te razvijanje kreativnosti koja dolazi do izražaja pri izradi tehničke tvorevine.

Natjecatelji su puna četiri sata izrađivali autić na gumicu. Svi natjecatelji su dobili predloške koje su ispilili, obradili, obrusili i zalijepili, te sastavili sve dijelove u jednu funkcionalnu cjelinu.

Toni Šeparović i Dario Donjerković iz OŠ Blato s mentorom Zoranom Sardelićem zauzeli su 12. mjesto.

Državnu razinu Modelarske lige 2023./2024. je organizirala Hrvatska zajednica tehničke kulture u Stubičkim Toplicama. Naša županija ima potporu i podršku pri provođenju Modelarske lige od Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Društva pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Skip to content