ztk-du.hr

Državna razina 64. NMT: Ante Obradović drugi u kategoriji Obrada materijala

U Primoštenu od 02. do 04. svibnja je održana državna razina 64. natjecanja mladih tehničara. Ove godine je na natjecanju sudjelovalo preko 6.500 učenika viših razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske (školska/županijska razina). Najbolja 244 mlada tehničara su se natjecala na državnoj razini, među kojima je bilo i 8 učenika iz naše županije. Na državnoj razini mladi tehničari su se natjecali u trinaest područja tehničke kulture, a u osam područja su se natjecali naši mladi tehničari.

Iz Osnovne škole Don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića su sudjelovali učenici Luka Grmoja, Reina Bebić i Mara Talajić s mentoricom Jelicom Lazarević. Osnovnu školu Blato su predstavljali Jelena Donjerković i Marinko Petković s mentorom Zoranom Sardelićem. Rafael Batina s mentorom Tonijem Bjelišem je predstavljao Osnovnu školu Slano. Iz Osnovne škole Stjepan Radić Metković sudjelovao je Ante Obradović s mentoricom Marinom, te učenik Orsat Kralj iz Osnovne škole Župa Dubrovačka, kojeg je pripremao mentor Josip Misir. Osim mentora i natjecatelja Fany Bilić iz Osnovne škole Lapad je bila članica povjerenstva u kategoriji Elektronika.

Natjecanje mladih tehničara jedno je od najstarijih natjecanja učenika osnovnih škola, ali i jedno od najzahtjevnijih natjecanja učenika osnovnih škola. Natjecanje je održano u tri dijela: pisana provjera znanja, izrada tehničke tvorevine prema zadanoj dokumentaciji i predstavljanja tehničke tvorevine pred povjerenstvom.

Na ovogodišnjem natjecanju mladih tehničara naši učenici su ostvarili zapažene rezultate. Najbolji rezultat je postigao učenik Osnovne škole Stjepan Radić iz Metkovića Ante Obradović koji je osvojio drugo mjesto u kategoriji Obrada materijala.

Natjecanje je organiziralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatska zajednice tehničke kulture, a o provedbi je brinulo Državno povjerenstvo. Naša županija ima potporu i podršku pri provođenju natjecanja mladih tehničara od Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Društva pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije.

Skip to content