ztk-du.hr

Završeno natjecanje mladih tehničara – najstarije i najbrojnije natjecanje osnovnoškolaca

I ove godine državni prvaci iz tehničke kulture na 55. Državnom natjecanju mladih tehničara održanom u Primoštenu.

Učenica 6. razreda OŠ Stjepana Radića iz Metkovića, Lana Dominiković ostvarila je izvrsne rezultate te postigla prvo mjesto u kategoriji fototehnika.

U navedenoj kategoriji se u Republici Hrvatskoj natjecalo 538 učenika, u našoj županiji 40, a u konkurenciji 29 učenika na državnom natjecanju. Šimu Strikomana i predstavnike Hrvatskog fotosaveza zadivila je upravo naša Lana.

Na ovogodišnjem državnom natjecanju mladih tehničara sudjelovali su još i učenici Ivan Raguž u kategoriji graditeljstva i ostvario 11.mjesto, Ilija Radić u kategoriji obrada materijala postigao je 13.mjesto, u kategoriji elektronika 15.mjesto zauzeo je Emil Dominiković, svi iz OŠ Stjepana Radića Metković.

Mladi tehničari se natječu u iskazivanju znanja rješavanjem testa znanja, izraditi tehničkih tvorevina na temelju dokumentacije postavljenog zadatka i prezentiranju izrađene tehničke tvorevine.

Mentorica prof. Marina Nikolić kazala je da je posebno veseli što učenici iz njezine škole, OŠ Stjepana Radića iz Metkovića, bilježe visoke rezultate na državnim natjecanjima, u zadnje četiri godine imali su tri državna prvaka iz tehničke kulture, dok se Lana raduje nagradi Hrvatskog fotosaveza, ljetnim foto radionicama u Puli.

U kategoriji strojarstvo 14.mjesto je zauzela Antonela Đuraš iz 7.razreda OŠ Ivana Gundulića iz Dubrovnika, u kategoriji maketarstvo i modelarstvo13.mjesto je zauzela Paula Bukvić učenica 5.razreda OŠ Lapad iz Dubrovnika, u kategoriji robotika 10.mjesto je zauzeo Matej Dugandžić OŠ Cavtat iz Cavtata, na 16.mjesto Martin Kuzman iz 6.razreda OŠ Marina Getaldića iz Dubrovnika, u kategoriji elektrotehnika 9.mjesto je zauzeo Pero Radić učenik 8.razreda OŠ Župa dubrovačka iz Mlina.

3.travnja 2013.g. mladi tehničari su pozirali za 336.milenijsku fotografiju Šime Strikomana.

Skip to content