ztk-du.hr

KAD PORASTE, BIT ĆE IZUMITELJ

DUBROVČANIN METEJ JELAVIĆ NAJBOLJI MLADI ELEKTROTEHNIČAR U HRVATSKOJ

Nakon osvajanja „naslova“ najboljeg elektrotehničara kolege u školi dočekali su Mateja s oduševljenjem.

Matej Jelavić, učenik osmog razreda osnovne škole „Lapad“ u Dubrovniku, vratio se s državnog natjecanja iz tehničke kulture održanog u Promoštenu kao najbolji mladi elektrotehničar u Hrvatskoj. Jedna je to od 13 kategorija u kojem se znanjem i vještinom „nadmetalo“ ukupno 250 najuspješnjih učenike iz cijele zemlje, pozvanih na 54. smotru mladih tehničara što su je organizirali Agencija za odgoj i obrazovanje te Hrvatska zajednica tehničke kulture.
n„Matej je odličan učenik,oduvijek ga je zanimalo izumiteljstvo i sve što je vezano za elektrotehniku i elektroniku,pa njegov uspjeh na natjecanju ne iznenađuje“, hvali ga mentorica profesorica Fany Bilić. Stoga nimalo ne čudi da mladi državni prvak u elektrotehnici naobrazbu želi nastaviti upravo u tom smjeru i u srednjoj školi, a u budućnosti želi biti – upravo izumitelj.
nMateja zanima i robotika, a kao i ostali njegova uzrasta, voli igrice na kompjuteru, a ni ne zapostavlja ni sport, pa trenira kapueru, brazilsku borilačku vještinu. Veseli se nagradnom putovanju koje Grad Dubrovnik organizira za sve učenike koji su osvojili neko od prva tri mjesta na smotrama znanja. Nakon osvajanja „naslova“ najboljeg mladog  elektrotehničara, kolege u školi dočekali su ga, doznajemo, s oduševljenjem, noseći ga na rukama,kako su to već navikli vidjeti prigodom dočeka naših proslavljenih sportaša, jer ipak je njihov Matej državni prvak.

Mateja čeka i nagrada organizatora natjecanja – 10 dana boravka u Kraljevici, u nacionalnom centru tehničke kulture, gdje će sudjelovati na prigodnim tehničkim radionicama iz elektrotehnike, robotike, fotografije, strojarstva..

(izvor: slobodnadalmacija)

Skip to content