ztk-du.hr

Danas mali, sutra veliki majstor

Želite li da vam naprave top ili čak helikopter po narudžbi? Sve to i još više moglo se u subotu ujutro naručiti i napraviti na taraci restorana „Klarisa”. Da zabune ne bude u Grad nisu navratili vojni inženjeri već vrijedne ruke učenika osnovnih i srednjih škola DNŽ izrađivale su razne drvene predmete u sklopu akcije tehničkog stvaralaštva “Danas mali, sutra veliki majstor”.
U Klarisinom klaustru dječaci no i djevojčice su brusile, pilale i sastavljale drvo u razne oblike, a nismo mogli ne primijetiti da su sinjorine barem jednako spretne kao i njihovi muški kolege.
Manifestacija je imala edukativni karakter a svi predmeti su izrađivani na posebnim Unimat strojevima. Strojevi su namijenjeni za rad od 8 godina do 99 godina. Prednost rada na ovim strojevima je sigurnost od ozljede, vrlo kratka prilagodba, velika preciznost i jednostavnost u radu.
Osim samog rada na strojevima učenici su imali priliku vidjeti Unimat MetalLine CNC koji je izrađivao LEGO kockice. (http://dubrovniknet.hr/novost.php?id=15103)
Više o svemu na www.mali-majstor.hr !

Skip to content