ztk-du.hr

DPTK DNŽ i KMT OŠ don Mihovila Pavlinović održali Male tehničke radionice u sklopu Metkovskog ljeta 2022

U sklopu manifestacije Metkovsko ljeto 2022., Društvo pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Klubom mladih tehničara OŠ don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića u srijedu 13. srpnja održali dvije Male tehničke radionice za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole, a u četvrtak 14. srpnja dvije Male tehničke radionice za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole u Galeriji Gradskog kulturnog središta u Metkoviću

Na malim tehničkim radionicama modelarstva, polaznici su izrađivali različite uporabne i ukrasne predmete od drva (šperploče). Učenici su se kroz ovu radionicu upoznali s tehničkom dokumentacijom i osnovnim pojmovima iz tehničkog crtanja, a sve kako bih mogli samostalno izrađivati uporabne predmete. Predmeti koje su polaznici izrađivali su uključivali modele kuća, privjeske za ključeve, suvenire i sl. Pri njihovoj izradi, učenici su se upoznali s osnovnim operacijama za obradu drva (piljenje, bušenje, brušenje, lijepljenje), kao i s alatima i strojevima za obradu drva (strojna pila, brusilica, ručna i stolna bušilica). Kroz rad se razvijala ne samo vještina, već i ljubav prema tehničkim djelatnostima. Radionice su vodili učiteljica tehničke kulture i informatike Jelica Lazarević i profesor strojarske skupine predmeta Matej Lazarević.

Projekt Male tehničke radionice je sufinanciran kroz Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Dubrovačko-neretvanske županije za 2022. godinu.

Skip to content