ztk-du.hr

Dvije bronce na 26.-om Državnom natjecanju brodomaketara za dubrovače brodomaketare

Na 26.-om Državnom natjecanju brodomaketara, koje se održalo po nacionalnim pravilima juniori Leon Josip Njirić i Tonči Biočić su osvojili bronce za njihove makete Bracere, odnosno Trabakule. Leon i Tonči su dugogodišnji polaznici radionica brodomodelarstva koje održavaju Modelarski institut Nave Dumins i Društvo brodomodelara Argosy u Centru brodomodelarstva na Batali.

Predsjednik ocjenjivačkog povjerenstva je bio voditelj Centra brodomodelarstva i predsjednik Modelarskog instituta Nave Dumins Mladen Mitić.

Hrvatski savez brodomaketara i Centar tehničke kulture Rijeka svake godine organiziraju Državno natjecanje, a pravila prema kojima se ocjenjuju makete ovise o godini. Parnim godinama se održava natjecanje prema NAVIGA pravilima, a neparnim godinama prema nacionalnim pravilima. Glavna razlika je što se na državnim natjecanjima koja se organiziraju prema nacionalnim pravilima mogu ocjenjivati isključivo makete tradicionalnih hrvatskih brodova i brodica.

Sve natjecateljske makete brodica i brodova, njih 22, kao i još 32 makete izvan konkurencije, mogu se pogledati na Hrvatskoj ocjenskoj izložbi maketa brodova „Rijeka 2021“ koja je od utorka, 13. srpnja, do četvrtka, 22. srpnja, otvorena za javnost u Edukacijsko-izložbenom prostoru CTK Rijeka.

Organizatori natjecanja i izložbe su Hrvatski savez brodomaketara i Centar tehničke kulture Rijeka, a Hrvatska zajednica tehničke kulture je suorganizator. Manifestaciju financijski podupiru Hrvatska zajednica tehničke kulture, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Skip to content