ztk-du.hr
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

ZTK GD na Festivalu tehničke kulture u Splitu: Arduino radionica

15. studenoga 2023. 14:00 @ 14:00 - 15:35

U sklopu Festivala tehničke kutlure u Splitu “Tehnifest” i ove godine će sudjelovati i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, čiji će tajnik Tomo Sjekavica održati dvije radionice “Mali inženjeri” te Arduino radionicu.

Radionica “Mali inženjeri” održat će se u srijedu 15. studenog u 8:50 sati te u četvrtak 16. studenog u 9:40 sati. Na njoj će polaznici razvijati motoričke sposobnosti i kreativnost kroz gradnju raznovrsnih motoriziranih modela: ptice, automobila, ribe, dinosaura, satelita, aviona i dr.

Arduino radionica održat će se u srijedu 15. studenog u 14 sati. Polaznici radionice upoznat će računalne razvojne procese te pozadinsku logiku tih procesa, uvidjeti širu sliku automatskih i robotskih sustava, koristiti računalo za istraživanje, dokumentiranje, oblikovanje, praćenje, predviđanje i vrednovanje rezultata te samostalno oblikovati programe u Arduino IDE softveru.

U suradnji s udrugama članicama, gostujućim zajednicama tehničke kulture i splitskom osnovnom školom Sućidar, Zajednica tehničke kulture grada Splita organizira Festival tehničke kulture “Tehnifest 2023”. Dvodnevna manifestacija će u vidu radionica tehničkih aktivnosti za učenike biti provedena 15. i 16. studenog, u prostorijama OŠ Sućidar. Očekuje se sudjelovanje više od 250 učenika te škole, za koje će biti upriličene radionice modelarstva i elektrotehnike, raketnog modelarstva, robotike, crtanja 3D olovkom, mehanike, elektronike i elektrotehnike, te “Arduino” radionica. Pored toga, za učenike će biti održano i predavanje iz astronomije, te – ako vremenski uvjeti to dopuste – provedeno i astronomsko promatranje neba teleskopom.
Osnovni ciljevi ove manifestacije su popularizacija programâ zajednica tehničke kulture i udruga članica, te poticanje najmlađih da se uključe u neke od brojnih tehničkih aktivnosti koje se nude za osmišljavanje slobodnog vremena, ali koje mogu ponuditi i dodatno obrazovanje.

Detalji:

Datum:
15. studenoga 2023. 14:00
Vrijeme:
14:00 - 15:35

Organizator

Zajednica tehničke kulture grada Splita

Lokacija

OŠ Sućidar
Perivoj Ane Roje 1
Split, 21000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021 568 701
Pogledajte web stranicu Lokacija
Skip to content