ztk-du.hr
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

STEM ljeto u CMD: Predstavljanje jedriličarskog modelarstva i radio upravljanjih jedrilica klase Dragon Force 65 (DF65)

15. srpnja 2022. 17:00 @ 17:00 - 18:00

U sklopu STEM ljeta u Centru za mlade Dubrovnik ovaj petak 15. srpnja u 17 sati nas očekuje predstavljanje jedriličarskog modelarstva i radio upravljanjih jedrilica klase Dragon Force 65 (DF65). Navedeno predstavljanje će održati predsjednik Jedriličarskog kluba Hydro Ivan Grgić i član Jedriličarskog kluba Hydro Tomi Šoletić. Osim predstavljanja najaviti će i radionice uvod u jedriličarsko modelarstvo i radio upravljane jedrilice koje se planiraju na jesen. Radionice su namijenje za uzrast od 12 godina i starije.

Jedrilice klase Dragon Force 65 su idealni modeli za početak i ulazak u jedriličarsko modelarstvo. Ova kalsa je podržana od Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatskog jedriličarskog saveza kroz projekt razvoja radio upravljanog (RU) jedrenja vezan uz djecu i mlade klasom DF65.

Jedriličarski klub Hydro je već lani organizirao modelarske radionice u sklopu projekta Uvod u RU jedrenje i modelarstvo koji je bio sufinanciran kroz program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika.Osim toga članovi Jedriličarskog kluba Hydro su sudjelovali lani i na prvenstvu Hrvatske u kategoriji radio upravljanih brodova klase DragonForce 65.

U travnju se održala i prva Dubrovačka regata modela klase Dragon Force 65 u akvatoriju plaže Copacabana na Babinom Kuku. Prije navedene regate je nacionalni voditelj klase Dragon Force 65 za djecu i mlade Josip Marasović pri Hrvatskom jedriličarskom savezu i Hrvatskoj zajednici tehničke kulture od 10 sati u Sunset Beach Kantenariju predstavio jedriličarsko modelarstvo i jedrilice klase Dragon Force 65.

Detalji:

Datum:
15. srpnja 2022. 17:00
Vrijeme:
17:00 - 18:00

Organizatori

JK Hydro
Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika
Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije

Lokacija

Centar za mlade Dubrovnik
Obala pape Ivana Pavla II 44a
Dubrovnik, 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Skip to content