ztk-du.hr
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Radionica za srednjoškolce „Samo šala i zabava ili uznemiravanje“

21. ožujka 2023. 16:00 @ 16:00 - 17:30

Obzirom na sve veći porast zlostavljanja djece kao rezultat razvoja novih oblika zlostavljanja s razvojem tehnoloških komunikacijskih dostignuća, Centar za sigurniji Internet sa Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika organizira radionice za učenike osnovnih i srednjih škola te predavanje za roditelje i stručnjake, u Centru za mlade Dubrovnik 21. i 23. ožujka.

U utorak 21. ožujka u 16 sati održat će se radionica za srednjoškolce „Samo šala i zabava ili uznemiravanje“ gdje će se predavači usmjeriti na online seksualno uznemiravanje. U srijedu 22. ožujka u 11 sati slijedi radionica za učenike 7. i 8. razreda osnovne škole „Istina ili izazov u digitalnom dobu“ gdje će biti riječ o internetskim izazovima koji se isprepliću sa seksualnim uznemiravanjem. Predavanje za roditelje i stručnjake bit će u srijedu 22. ožujka u 17:30 sati pod nazivom „Što nam treba da bismo bili odgovorni učitelji i roditelji u moru digitalnih informacija“. Tema za odrasle odnosi se na pregled najvećih opasnosti i konkretnih preporuka i aktivnosti koje roditelji i učitelji mogu i trebaju raditi s djecom.

Broj mjesta na radionicama i predavanju je ograničen, stoga se potrebno prijaviti preko poveznice: www.ztk-du.hr/csi-prijava/.

Radionice i predavanje Centra za sigurniji internet organiziraju se u sklopu kontinuiranog projekta (e)odrastanje kojeg zadnje dvije godine Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika provodi u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, Dječjim vrtićima Dubrovnik i Dječjim vrtićem Pčelica kroz niz aktivnosti (predavanja, radionica, anketa,…) za djecu, roditelje, odgojitelje i učitelje, što je omogućeno kroz Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika.

Detalji:

Datum:
21. ožujka 2023. 16:00
Vrijeme:
16:00 - 17:30

Organizatori

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika
Centar za sigurniji internet

Lokacija

Centar za mlade Dubrovnik
Obala pape Ivana Pavla II 44a
Dubrovnik, 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Skip to content