ztk-du.hr
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Radionica “Umjetna inteligencija u edukacijskoj robotici” – Robo.Du Days 2022

19. studenoga 2022. 14:00 @ 14:00 - 17:00

Fb.RoboDuDays

I ove godine Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika organizira sedmi po redu Robo.Du Days od 16. do 20. studenog u Centru za mlade Dubrovnik, u sklopu obilježavanja Europskog tjedna robotike. Program je ispunjen s 24 zanimljive radionice i predavanja za sve dobne skupine, a broj mjesta je ograničen, stoga se potrebno prijaviti putem obrasca: www.ztk-du.hr/robodudays-prijava/.

Radionica “Umjetna inteligencija u edukacijskoj robotici” namijenjena je učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole, učenicima srednjih škola, studentima i građanima. Na radionicu je poželjno donijeti svoj laptop s instaliranim Mind+ programom (https://mindplus.cc/download-en.html). Održat će je Željko Krnjajić iz Hrvatskog robotičkog saveza u subotu 19.11.2022 u 14:00. Trajanje radionice je 180 minuta.

Kroz jednostavne primjere djeca mogu naučiti osnovne pojmove iz umjetne inteligencije te sami učiti i testirati neke od algoritama. Nakon kratkog uvoda o umjetnoj inteligenciji u Scratchu bit će objašnjeno kako napraviti detekciju lica i objekata, a polaznici će imati priliku upoznati i testirati Maqueen Plus V2 – naprednog STEM edukacijskog robota za micro:bit. Na robotu je postavljena HuskeyLens UI senzorna kamera s ekranom koja ima funkcije prepoznavanja objekta, lica, linije, boja…

Polaznici će robota programirati u besplatnom Mind+ programu koji je inačica Scratcha prilagođena ovom robotu i HuskyLens senzornoj kameri. Radionica će polaznicima pokazati primjer dobre prakse korištenja robota i jednostavnog programskog alata za učenje i poučavanje učenika o umjetnoj inteligenciji i strojnom učenju.

Robo.Du Days organizira Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 2.261.070,61 HRK.
Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Detalji:

Datum:
19. studenoga 2022. 14:00
Vrijeme:
14:00 - 17:00
Događaj Tags:

Organizatori

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika
Hrvatski robotički savez

Lokacija

Centar za mlade Dubrovnik
Obala pape Ivana Pavla II 44a
Dubrovnik, 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Skip to content