ztk-du.hr
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Europski tjedan programiranja: Radionica robotike i programiranja bez ekrana – OŠ Cavtat #2

20. listopada 2023. 17:00 @ 17:00 - 18:20

Informatički klub Futura, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i ove godine održavaju gostujuće radionice robotike i programiranja bez ekrana koje su namijenjene predškolcima i učenicima nižih razreda osnovnih škola na području Grada Dubrovnika i šire okolice.  U sklopu Europskog tjedna programiranja 2023, u osnovnoj školi Cavtat održat će se dvije radionice – u utorak 17. listopada i petak 20. listopada u 17 sati te u područnoj školi Čilipi u petak 20. listopada u 11:30 sati.

Na radionicama se koriste Cubetto roboti. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama se Cubetto robot kreće. Svi polaznici će na kraju radionice dobiti uvjerenja o uspješno odrađenoj radionici.

Dječji vrtići i osnovne škole koji se žele priključiti projektu i žele da se kod njih održi jedna ili više radionica mogu se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD: futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com radi dogovora oko termina radionice.

Detalji:

Datum:
20. listopada 2023. 17:00
Vrijeme:
17:00 - 18:20

Organizatori

Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije
Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika
Informatički klub Futura

Lokacija

OŠ Cavtat
Ul. Stjepana Radića 5
Cavtat, 20210 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Pogledajte web stranicu Lokacija
Skip to content