ztk-du.hr
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

OŠ Mokošica: Robotika i programiranje bez ekrana #1

25 siječnja @ 8:00 - 8:45

Informatički klub Futura, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i ove godine održavaju gostujuće radionice robotike i programiranja bez ekrana koje su namijenjene predškolcima i učenicima nižih razreda osnovnih škola na području Grada Dubrovnika i šire okolice. Radionice će se održati u osnovnoj školi Mokošica u četvrtak 25. siječnja od 8 sati za četiri razreda trećaša.

Na radionicama se koriste Cubetto te Bee-Bot i Blue-Bot roboti. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama se Cubetto robot kreće. Bee-Bot i Blue-Bot roboti usmjeravaju se pomoću tipki na robotu koje omogućuju da se robot kreće po željenim poljima.

Dječji vrtići i osnovne škole koji se žele priključiti projektu i žele da se kod njih održi jedna ili više radionica mogu se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD: futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com radi dogovora oko termina radionice.

Detalji:

Datum:
25 siječnja
Vrijeme:
8:00 - 8:45

Organizatori

Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije
Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika
Informatički klub Futura

Lokacija

OŠ Mokošica
Ul. Bartola Kašića 20
Dubrovnik, 20236 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
020 451 299
Pogledajte web stranicu Lokacija
Skip to content