ztk-du.hr
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Noć knjige 2023: Radionica robotike i programiranja bez ekrana

21. travnja 2023. 16:00 @ 16:00 - 17:00

U petak 21. travnja u sklopu manifestacije Noć Knjige 2023 Informatički klub Futura će na Odjelu za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica u 16 sati održati radionicu robotike i programiranja bez ekrana koja je namijenjena za djecu od 5 do 9 godina.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana prilagođene su djeci i učenicima nižih razreda osnovnih škola. Na radionica polaznici rade s Cubetto robotima. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Cilj je zadati naredbe da se robot kreće do određene točke izbjegavajući prepreke, što uči djecu logičkom razmišljanju i slaganju instrukcija.

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine, kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj projekta je kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Detalji:

Datum:
21. travnja 2023. 16:00
Vrijeme:
16:00 - 17:00

Organizatori

Informatički klub Futura
Dubrovačke knjižice

Lokacija

Odjel za djecu i mlade – Dubrovačke knjinice
Cvijete Zuzorić 4
Dubrovnik, 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Skip to content