ztk-du.hr
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Noć knjige 2023: Primjena umjetne inteligencije u umjetnosti

21. travnja 2023. 17:30 @ 17:30 - 18:30

U petak 21. travnja u sklopu manifestacije Noć Knjige 2023 Informatički klub Futura će na Odjelu za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica u 17:30 održati predavanje i radionicu o primjeni umjetne inteligencije u umjetnosti koja je namijenjena za djecu od 10 godina i mlade.

Dođagaj se sastoji od predavanja i kratke radionice. Predavanje će polaznike upoznati s umjetnom inteligencijom, polazeći od kratkog povijesnog pregleda pa do trenutnog razvoja. Cilj je objasniti koncepte i tehnologije koji se koriste u generativnoj umjetnog inteligenciji, educirati polaznike o mogućnostima i javno dostupnim alatima te kako se njima služiti. Nakon toga će u praktičnoj primjeni naučiti gererirati vlastite slike i tekstove koristeći prethodno opisane alate.

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine, kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj projekta je kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Detalji:

Datum:
21. travnja 2023. 17:30
Vrijeme:
17:30 - 18:30

Organizatori

Informatički klub Futura
Dubrovačke knjižice

Lokacija

Odjel za djecu i mlade – Dubrovačke knjinice
Cvijete Zuzorić 4
Dubrovnik, 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Skip to content