ztk-du.hr
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Maker Faire Zagreb 2023

30. rujna 2023. 0:00 - 01. listopada 2023. 23:59

Peti Maker Faire Zagreb održat će se 30. rujna i 1. listopada u bivšoj tvornici Sljeme u Sesvetama. Na sajmu će, uz više od 100 izlagača, i ove godine Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije te Informatički klub Futura predstaviti svoje DIY projekte i aktivnosti te održati pop-up radionice.

Maker Faire je najveći obiteljski festival izuma, kreativnosti, snalažljivosti i poduzetništva pod pokroviteljstvom organizacije Make Community iz SAD-a. Ono predstavlja okupljanje zaljubljenika u tehnologiju svih godišta – nastavnika, majstora, hobista, pripadnika znanstvene zajednice, inženjera, znanstvenih klubova, umjetnika, studenata i komercijalnih izlagača.

Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije na svom štandu će osim izložaka, imati pop-up radionice bioluminiscentnih crteža, gdje će najmlađi posjetitelji prvo obojati crtež, a zatim spojiti jednostavni strujni krug sa svjetlećim diodama, bakrenom trakom i baterijom.

Informatički klub Futura izložit će razne DIY projekte temeljene na ESP32 pločicama. Jedan od njih su male LILYGO TTGO pločice s kojima će se polaznicima pokazati kako i oni jednostavno mogu napraviti svoju prijenosnu igraću konzolu.

Maker Faire Zagreb organizira udurga FabLab Hrvatska u suradnji s Gradom Zagrebom i udrugom Zelene i plave Sesvete.

Detalji:

Početak:
30. rujna 2023. 0:00
Kraj:
01. listopada 2023. 23:59

Organizator

FabLab Hrvatska
Telefon:
01 3755 436
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

Stara tvornica Sljeme
Livadarski put 16
Sesvete, 10360 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Skip to content