ztk-du.hr
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Festival znanosti 2022: Život naopačke

04. svibnja 2022. 11:00 @ 11:00 - 12:30

Voditelji: Dubravka Tullio i Tomo Sjekavica

Sažetak: Oni jedu komarce dok mi spavamo, bez njih bi cijeli ekosustav bio poremećen i jako su važni za kontrolu biološke ravnoteže. Riječ je naravno, o šišmišima. U radionici pod nazivom Život naopačke naučit ćemo što je hibernacija i eholokoacija, kako je to spavati naopako – a ne pasti na glavu, a spomenut ćemo i Batmana. U kreativnom dijelu radionice izrađivat ćemo šišmiše od kartona prema zadanom predlošku – papercraft.

Životopisi: Dubravka Tullio rođena je 1985. godine u Dubrovniku. Zvanje diplomirane akademske slikarice stekla je 2008. godine u klasi profesorice Nine Ivančić na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Od 2015. godine zaposlena je u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik na radnom mjestu muzejskog pedagoga. Autorica je i koautorica brojnih izložbi, publikacija i pedagoških programa Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik. Bavi se slikarstvom i ilustracijom.

Tomo Sjekavica tajnik je Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, stručni je suradnik na Sveučilištu u Dubrovniku, jedan je od reosnivača Informatičkog kluba Futura i Nacionalni koordinator Europskog tjedna robotike za Hrvatsku. Voli dijeliti svoje znanje iz računarstva, programiranja i robotike mladima i djeci. Organizator je, predavač i voditelj raznih radionica poput Lige programiranja, Robotika i programiranja bez ekrana, Uvod u Arduino, Hour of Code radionice, crtanje 3d olovkama, …

Detalji:

Datum:
04. svibnja 2022. 11:00
Vrijeme:
11:00 - 12:30

Organizatori

Prirodoslovni muzej Dubrovnik
Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika

Lokacija

Prirodoslovni muzej Dubrovnik
Androvićeva 1
Dubrovnik, 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Pogledajte web stranicu Lokacija
Skip to content