ztk-du.hr
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Festival znanosti 2022: Grop koji život znači

04. svibnja 2022. 17:00 @ 17:00 - 18:30

Voditelji: Lovre Peović i Ivan Grgić, Jedriličarski klub Hydro i Društvo pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije

Sažetak: U radionici Grop koji život znači učit će se vještina vezanja četiri osnovna mornarska čvora, važnost pravilnog vezivanja čvorova u pomorstvu, kombinacije i njihova primjeni u svakodnevnici. Sudionici radionice također će izrađivati ukrase od konopa, poput narukvica i privjesaka.

Životopisi: Lovre Peović  po zvanju je inženjer aeronautike, jedriličar i skiper s višegodišnjim iskustvom u nautičkom turizmu. Od 2019. zaposlen je kao Base manager charter tvrtke. Tajnik je udruge Jedriličarskog kluba Hydro čiji je cilj promicanje, unapređenje i razvoj jedrenja te svih ostalih sportova koji su povezani s morem, podučavanje i usavršavanje djece i odraslih pomorskim vještinama i tehničkoj kulturi na moru.

Ivan Grgić inženjer je nautičkog turizma, jedriličar i skiper s dugogodišnjim iskustvom u visokom turizmu. Od 2008. je zapovjednik na privatnoj motornoj jahti. Član je Društva pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije koje okuplja učitelje tehničke kulture iz osnovnih i srednjih škola. Uz redovan pedagoški rad Društvo organizira predavanja eminentnih znanstvenika u gradu Dubrovniku, održava radionice mornarskih čvorova, crtanja 3D olovkom, modelarstva i drugih tehničkih aktivnosti.

Detalji:

Datum:
04. svibnja 2022. 17:00
Vrijeme:
17:00 - 18:30

Organizatori

JK Hydro
Društvo pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije

Lokacija

Centar za mlade Dubrovnik
Obala pape Ivana Pavla II 44a
Dubrovnik, 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Skip to content