ztk-du.hr
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Dubrovačka regata modela DragonForce 65 “Lago di Noce ‘24”

17 veljače @ 10:00 - 18:00

Treće izdanje Dubrovačke regate modela DragonForce 65 “Lago di Noce ‘24” održat će se u subotu 17. veljače na lokaciji akumulacijskog jezera u Orašcu u organizaciji JK Hydro. Natjecateljski dio počinje od 10 sati.

Ovaj projekt ima za cilj približiti i upoznati zajednicu s jedrenjem kao sportom i stvoriti trajno mjesto okupljanja. U protekle dvije godine, članovi JK Hydro i AŠD Orašac naporno su radili da bi se očistio dio brane te je stvoreno novo mjesto zajednice i jedinstveno mjesto za
jedrenje u Hrvatskoj.

Lago Di Garda, poznato u svijetu kao jedna od najboljih odredišta za jedrenje, bio je uzor za ime regate. Stari naziv Orašca je Val di Noce, Dolina Oraha, tako je i regata na jezeru dobila ime Lago Di Noce. Ono što je posebno i različito od ostalih regata su jedinstveni uvjeti jezera. Za razliku od mora, ovdje nema valova te jedrilice plove u idealnim uvjetima. Savršeno je mjesto za početnike i profesionalce, a modeli DragonForce 65 su idealni za savladavanje osnova jedrenja i brušenje vještine.

DragonForce klasa postoji u svijetu već dugi niz godina i omiljena je zimska aktivnost mnogim jedriličarima kao i simpatizerima jer pruža sve čari natjecateljskog jedrenja uz maksimalnu udobnost. Iz JK Hydro su posebno ponosni na dubrovačke juniore koji ostvaruju značajne rezultate na razini Hrvatske te se u budućnosti nadaju i šire.

Ovim putem iz Jedriličarskog kluba Hydro pozivaju da sudjelujete na događaju i otkrijete novu lokaciju i sport u kojem ćete možda uživati godinama.

Regata završava dodjelom nagrada u Dubrovačkoj Pivovari u 18 sati. Svi zainteresirani su pozvani na druženje.

Detalji:

Datum:
17 veljače
Vrijeme:
10:00 - 18:00

Organizator

JK Hydro

Lokacija

Akumulacijsko jezero Orašac
Na brijegu 17
Orašac, 20234 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Skip to content