ztk-du.hr
Loading Događanja

« Sva Događanja

 • Ovaj događaj je prošao.

Ciklus radionica Audio produkcije: 6. Uvod u sintezu zvuka

04. studenoga 2023. 10:00 @ 10:00 - 14:00

Tromjesečni ciklus radionica Audio Produkcije s osvrtom na video održat će se u periodu od 30. rujna do 2. prosinca u Centru za mlade Dubrovnik. Radionice su bazirane na kurikulumu prestižnih institucija (School Of Audio Engineering i Point Blank, London) u Ujedinjenom Kraljevstvu. Deset radionica koje su svojevrsni masterclass održat će se u periodu od 10 tjedana – subotom od 10 do 14 sati. Broj mjesta je ograničen, stoga se potrebno prijaviti preko poveznice: https://www.ztk-du.hr/audio-prijava.

Planirano je da polaznici nauče osnove audio produkcije kao i montažu zvuka na video. Po završetku radionica svaki polaznik imat će jednu svoju produkciju/skladbu.

Voditelj radionica i predavanja je Haris Čustović: glazbenik, vokalist, skladatelj, producent, dizajner zvuka, DJ, TV voditelj, event organizator i utemeljitelj etikete Laus Music. U Dubrovniku radi u svom audio-vizualnom studiju (Laus). Tu komponira i producira autorsku glazbu, radi snimanje, sound design, mixing i mastering, kao i video. Član je glazbenog rock sastava gdje svira gitaru/klavijature i pjeva. U svrhu podizanja informiranosti publike, bavi se izradom kratkih video uradaka edukativne i zabavne prirode namijenjenih društvenim mrežama. Radi i za Britanske izdavače produkcijske glazbe, gdje komponira glazbu namijenjenu internacionalnoj medijskoj industriji. Magistrirao je zvukovne umjetnosti na University Of Arts London sa finalnim audio-vizualnim radom. Diplomirao je i pedagogiju na Grenwich University London i sa 10+ godina iskustva rada na Londonskim institucijama obrazovanja (SAE & Point Blank), i gostovanja na
mnogim glazbenim konferencijama (Paris Electronic Week, Mixmag Adria, Sarajevo Film Festival, DKK, BAM-C, BLEMC…) iskusan je akademski predavač i govornik.

Program 10 radionica/predavanja:

 • 1.) 30.9.2023.: Uvod u audio produkciju – Otkrijte svijet audio produkcije, osnove programa Ableton Live, zvuka i frekvencije.
 • 2.) 7.10.2023.: Snimanje i mikrofoni – Naučite kako odabrati pravi mikrofon, upravljati opremom i snimati zvuk.
 • 3.) 14.10.2023.: Obrada zvuka – Savladajte osnove digitalne obrade zvuka, uređivanje i popravak audio snimki.
 • 4.) 21.10.2023.: Kreiranje ritma MIDI i programiranje bubnjeva – Naučite kako stvoriti ritam u programu Ableton Live korištenjem MIDI kontrolera, ručnog programiranja bubnjeva i upotrebu loopova.
 • 5.) 28.10.2023.: Kreiranje bas linija, riffova i melodija – Razvijte osjećaj za stvaranje bas linija, riffova i melodija, uporabu glazbenih ključeva, harmonije i modulacije.
 • 6.) 4.11.2023.: Uvod u sintezu zvuka – Upoznajte različite vrste sintisajzera, izvor zvuka, frekvencijske filtere i modulaciju.
 • 7.) 11.11.2023.: Uvod u analizu forme i aranžmana, te osnove aranžiranja u programu Abletonu Live – naučite osnove aranžiranja, uporabu MIDI i Audio kontejnera, DJ-mixing i analizu forme.
 • 8.) 18.11.2023.: Miksanje zvuka- Savladajte vještine miksanja, uporabu EQ-a, dinamičkih procesora i rute.
 • 9.) 25.11.2023.: Napredna obrada zvuka – Ovladajte naprednim tehnikama obrade zvuka kao i eksperimentalne procese.
 • 10.) 2.12.2023.: Predstavljanje vlastitih kompozicija – Predstavite svoje kompozicije i dobijte povratne informacije i kritike od strane voditelja kao i svojih kolega.

Projekt Kreativna Informatika uz Ableton Live provode Kino video klub Dubrovnik i Laus Music, a projekt se sufinancira kroz program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2023. godinu.

Detalji:

Datum:
04. studenoga 2023. 10:00
Vrijeme:
10:00 - 14:00

Organizator

Kino video klub Dubrovnik

Lokacija

Centar za mlade Dubrovnik
Obala pape Ivana Pavla II 44a
Dubrovnik, 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Skip to content