ztk-du.hr

Trodnevna manifestacija Aeronaut 9 održana u sklopu Du STEM projekta

U sklopu projekta Du STEM Aeroklub Nimbus od 12. do 14. svibnja održao je Aeronaut 9, manifestaciju zrakoplovne tematike, koja se sastoji od predavanja, igraonica i radionica za djecu i mlade. Osnovni cilj bio je upoznati sve polaznike s različitim vidovima zrakoplovnog sporta i tehničke kulture.

U petak 12.svibnja u Centru za mlade Dubrovnik predavanjem Nikše Radičevića o dronovima i bespilotnim letjelicama započeo je Aeronaut 9. Sudionici su se upoznali s razlikama, namjenama, nacionalnim propisima i mogućnostima dronova i bespilotnih letjelica.

U subotu 13. svibnja u dvorani OŠ Montovjerna održana je radionica/igraonica o velikim i malim dronovima te modelima aviona. Polaznici su se mogli upoznati s mogućnostima dronova, uz to se odlično zabavili i naučili nešto novo.

U nedjelju 14. svibnja u sportskoj dvorani OŠ Montovjerna za kraj manifestacije održalo se tradicionalno natjecanje u izradi i bacanju papirnatih aviona te utrka dronova.

Aeronaut 9 organizirao je Aeroklub Nimbus u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 353.053,70 EUR / 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 300.095,64 EUR / 2.261.070,61 HRK. Korišten je službeni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnik.

Skip to content