ztk-du.hr

Drugog dana Aeronauta 6 održana raketarska radionica, pokazni letovi sa srđa i predavanje o zmajarstvu

Drugog dana manifestacije zrakoplovne tematike Aeronaut 6 u jutarnjem terminu na parkingu u Cavi – Osnovna škola Lapad se održala raketarska radionica, na kojoj su učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole izrađivali rakete. Radionicu je vodio predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Splita i član Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza Martin Olujić. Na kraju radionice je lansirana jedna od napravljenih raketa.Na radionici je sudjelovalo 16 učenika.

Nakon raketarske radionice parajedriličarska sekcija Aerokluba Nimbus i pilot ovjesne jedrilice Igor Musulin iz KSL Krila Kvarnera su odradili pokazne letove sa Srđa sa parajedrilicom i zmajem (ovjesnom jedrilicom).

Za kraj drugog dana manifestacije Aeronaut 6 državni prvak u preletima ovjesnom jedrilicom Igor Musulin iz KSL Krila Kvarnera je održao predavanje o zmajarstvu (ovjesnom jedrenju) te predstavio svoj natjecateljski zmaj i svim zainteresiranim objasnio kako i oni mogu postati piloti ovjesne jedrilice.

U nedjelju zadnjeg dana Aeronauta 6 u Centru za mlade Dubrovnik će se održati tradicionalno natjecanje u izradi i bacanju papirnatih aviona.

Manifestaciju Aeronaut 6 organiziraju Aeroklub Nimbus i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u sklopu projekta Du STEM, koji je 85% sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Skip to content