ztk-du.hr

Aeroklub Nimbus održao predavanje “Iz ptičje perspektive” i natjecanje s papirnatim avionima (Festival znanosti)

U sklopu Festivala znanosti Toni Pralas iz Aerokluba Nimbus u srijedu 26. travnja održao je predavanje “Iz ptičje perspektive” u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik.

Zainteresirani polaznici učili su o silama koje omogućuju let i zakonima koji upravljaju letom ptica, kontroliraju rakete, jedrilice i svima omiljene – papirnate avione. Organizirali su i natjecanje u izradi i najbržem papirnatom avionu.

Festival znanosti održava se od 24. do 29. travnja, a tema ovogodišnjeg Festivala je priroda i društvo. Organizator u Dubrovniku je već tradicionalno Prirodoslovni muzej Dubrovnik, dok su partneri u realizaciji programa Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika. Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika, te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Skip to content